Inhoud

Intake

Samenvatting
De gang van zaken rondom intake: voorlichting, gesprekken en adviezen staat hier beschreven.

Inleiding

De intakeprocedure zoals die op deze pagina beschreven wordt, geldt alleen voor kandidaat-studenten die zich aanmelden bij de Demand Based voltijd en AD-opleiding en is alleen bedoeld voor studenten die in het Startsemester gaan starten. Algemene informatie over inschrijven bij Fontys is te vinden op de Fontys-portal.

Informatie voor de februari instroom

Na een aanmelding via Studielink ontvangt de aankomende student een uitnodiging voor de Studiekeuzecheck (SKC). De SKC bestaat alleen uit een verplichte online vragenlijst.

Daarnaast kan een student nog een aanvullend intakegesprek vragen met ofwel een medewerker van Student+ en/of een docent van het Startsemester.

Informatie voor de september instroom

Na een aanmelding via Studielink ontvangt de aankomende student een uitnodiging voor de Studiekeuzecheck (SKC). De SKC bestaat uit 2 verplichte onderdelen:

Daarnaast kan een student nog een aanvullend intakegesprek vragen met ofwel een medewerker van Student + en/of een docent van het Startsemester.

De studiekeuzecheck-activiteit

Alle kandidaten die zich hebben aangemeld voor 1 mei worden uitgenodigd voor een verplichte studiekeuzecheck-activiteit. De dag waarop deze activiteit plaats vindt bestaat uit drie onderdelen:

  1. Algemene informatie:
    • Informatie over de opleiding in het algemeen en het Startsemester in het bijzonder;
    • Belangrijke data en informatie.
  2. Het volgen van 1 workshop;
  3. Een ontmoeting met ouderejaars studenten van de studievereniging om ervaringen uit te wisselen. Deze studenten geven tevens informatie over de Fontys ICT -introductie.

Workshops

Er worden 5 workshops aangeboden (van elk profiel) van 45 minuten. Tijdens deze workshops wordt uiteraard ingegaan op het profiel maar ook op de didactiek van de leervorm. De aspirant student wordt ingedeeld bij één van de vijf workshops. De SKC-activiteit vind altijd plaats in de OIL, zodat de student dit ook ervaart.

Het advies

Studenten die de Studiekeuzecheck-activiteit hebben gevolgd, geven we geen advies. We laten de keuze voor de studie bij de student. Zij ervaren op de studiekeuzeactiviteit niet alleen een profiel maar ook de didactische werkvormen en de sfeer (OIL) waarin het plaatsvindt. Voor de studenten die zich na 1 mei hebben aangemeld, volgt er wel altijd een intakegesprek en vervalt het 2e onderdeel van de Studiekeuzecheck.

Op basis van de beschikbare informatie over de kandidaat-student en het verloop van het intakegesprek formuleert de intaker een advies. Dit advies wordt uitgedrukt in een A, B, C of D:

Als een kandidaat zich na 1 mei in het hoger onderwijs heeft aangemeld, dan is het advies bindend. Dit betekent dat kandidaten met een C- of D-advies, dan niet worden toegelaten. De betreffende kandidaat mag hier bezwaar tegen maken en een tweede intakegesprek aanvragen. Zie hiervoor de Regeling Studiekeuzeadvies.

In alle gevallen (vóór of ná 1 mei aangemeld) krijgen kandidaten met C- of D-advies een verwijzing naar het studenten loopbaan centrum. Hier kunnen ze kosteloos een afspraak maken voor ondersteuning bij hun studiekeuze.

Overige informatie