Dit is een oude revisie van het document!


ICTalent award

Samenvatting
ICTalent Awards is dé competitieve showcase van FHICT. Studenten van alle afstudeerrichtingen krijgen de kans hun beste werk aan docenten, media, Partners in Education, medestudenten en ouders te tonen. In 2017 is de 5e editie georganiseerd.

Kernwaarden & boodschap

ICTalent Award is toonaangevend, innovatief en gaat voor nog meer uitdaging. Het biedt inspiratie en zorgt voor een kennisdeling tussen studenten van verschillende afstudeerrichtingen. Bij de opleiding Fontys HBO-ICT worden mooie en innovatieve projecten gerealiseerd waar we trots op mogen zijn. Het delen van trots staat dan ook centraal tijdens de ICTalent Awards.

De deelnemers aan de ICTalent Awards moeten het publiek overtuigen en zoveel mogelijk stemmen voor hun project of product verzamelen. Lukt dit? Dan komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan in de finale voor een deskundige jury. De winnaar gaat met de ICTalent Award naar huis en ontvangt een mooie waarde cheque t.w.v. 2000 euro per persoon om het talent of het product verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is er o.a. de “Publieksprijs“ en de “Viral Award.” Maar voordat een (groep) student(en) mag deelnemen aan de ICTalent Awards zullen zij eerst geselecteerd moeten worden bij een van de twee voorrondes.

Selectie: 2 voorrondes

Een student of groep studenten kan deelnemen aan de ICTalent Awards als zij worden geselecteerd tijdens een van de voorrondes. De eerste voorronde is in januari. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de FHICT website. Voor de 1e voorronde kun je je aanmelden tot 1 week voorafgaand aan de voorronde. Studenten kunnen zich aanmelden, maar ook docenten kunnen studenten aanmelden.

Wie mag deelnemen?

Iedere student van FHICT mag zich aanmelden. Van 1e tot 4e jaars studenten, zowel voltijd, deeltijd, regulier als English Stream. Dit kan samen met een projectgroep of individueel/duo etc. Een groep mag uit maximaal 6 personen bestaan.

Waarmee kun je deelnemen?

Studenten kunnen deelnemen met een project, stage- of afstudeeropdracht. Overige individuele opdrachten zijn ook welkom die gerealiseerd zijn tijdens de studie.

Selectiecriteria

  • Overtuigingskracht
  • Authenticiteit
  • Onderscheidendheid
  • Innovatieve kracht
  • Werkend prototype op de dag van het event (jaarlijks in mei)

Contact organisatie

Projectleider Maartje van Hees m.vanhees@fontys.nl, team M&C kamer 4.104

Meer informatie

Website ICTalent (volgt nog) Videoproducties ICTalent bekijk je via het YouTube-kanaal van FHICT: