Inzet proces

Samenvatting
Het inzet proces voor onderwijsuitvoerende en projecttaken wordt op deze pagina beschreven. Centraal bij het inzetproces staat de medewerker die zelf verantwoordelijk is voor de persoonlijke inzet, binnen de afgesproken inzetafspraken. Projectleiders en PLOU's kennen inzet toe op basis van inzeturenbudget. Het inzetproces heeft tot doel het werk zo gelijkmatig mogelijk te verdelen onder collega's. Inzeturen zijn daarbij een generieke inschatting van de werklast van een taak. Ze zullen vrijwel nooit exact overeenkomen met individuele feitelijk te werken uren.

Inleiding

De inzet wordt door PLOU's en Projectleiders ingevoerd in het inzetsysteem. Zij ontvangen een inzeturen-budget dat ze kunnen inzetten voor de benodigde uit te voeren taken. Als alle inzet verwerkt is kijkt de People Manager hoe de uitputting van de medewerker is en maakt eventueel samen met de betreffende medewerker in de inzet aanpassingen, zodat er een goede inzetverdeling is.

Inzet uren budget bepaling

Vanuit de vastgestelde inzetafspraken en de studenten prognoses worden de budgetten bepaald voor het volgende semester.

Inzetreservering

De PLOU of de projectleider vult in het inzetsysteem de uit te voeren taken in met daaraan gekoppeld het aantal uren en de gewenste medewerker.

Inzet vaststelling

De medewerker is zelf verantwoordelijk voor een evenwichtig en uitvoerbaar takenpakket. Het overzicht van de inzet in deze rapportage kan daarbij behulpzaam zijn.

Uitgangspunt is dat de medewerker de inzet grofweg elk semester zodanig inricht dat deze past bij zijn jaartaak1) op basis van de Cao-hbo. De persoonlijke jaartaak is zichtbaar in het inzetsysteem. Indien de inzet niet overeenkomt met het aantal te werken uren op basis van de jaartaak, overlegt de medewerker met de teamleider en de PLOU.

Overwerk

De medewerker is zelf verantwoordelijk voor het passend maken van de inzet ten opzichte van de jaartaak. Uitgangspunt is dat er een inzet gemaakt wordt die uitvoerbaar is in de daarvoor beschikbare periode en aanstellingsomvang. Alleen voor medewerkers voor wie het salaris is vastgesteld in een van de schalen 1 tot en met 10 en die op verzoek van Fontys ICT overwerken kan er sprake zijn van vergoeding van overwerk, toegekend (in tijd of in geld).
Voorwaarden hierbij zijn:

  • De People Manager heeft voorafgaand aan het betreffende semester ingestemd met het overwerk.
  • De vergoeding vindt plaats aan het eind van een semester als alle uren ook echt gewerkt zijn.

Inzetsysteem en HR-beleid

Vanuit het Fontys ICT HR-beleid is een visie beschreven om de invulling van de eigen inzet een breder kader te geven.


Klik op het icoon voor meer HR-instrumenten.

1)
In de Cao-hbo wordt de term jaartaak genoemd onder het begrip Normjaartaak: jaartaak van 1659 uur. Onder de term jaartaak wordt ook begrepen: het aantal te werken uren op basis van de aanstellingsomvang.