Hello Talent

Samenvatting
Hello Talent is Fontys ICT’s eigen online sociale netwerk, dat gericht is op medewerkers van Fontys ICT. Medewerkers vullen hun Hello Talent profielpagina zodanig dat zij een beeld schetsen van hun opleidings- en werkervaringsachtergrond, hun interesses, talenten en ambities. Daarnaast biedt Hello Talent de mogelijkheid om persoonlijke bijdragen aan de realisatie van de Fontys ICT ambitiethema’s in beeld te brengen. Tevens kan het Hello Talent profiel input geven voor de gesprekken tussen medewerker en people manager (PM) tijdens de Ontwikkelcyclus .


Klik op het icoon voor meer HR-instrumenten.

De aanleiding

 • Sterke groei van het instituut, behoefte aan een ‘digitaal collegiaal intern netwerk’.
 • Medewerkers een podium bieden om talenten en ervaringen te etaleren.
 • Om de ambities van Fontys ICT te realiseren zijn betrokken, enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die zichzelf blijven ontwikkelen, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, essentieel.
 • Behoefte aan andere ontwikkelcyclus, die past bij de cultuur en uitgangspunten van Fontys ICT.

Het doel

Het belangrijkste doel van Hello Talent is dat medewerkers van Fontys ICT binnen het sociale netwerk elkaar kunnen zoeken en vervolgens kunnen bevragen op relevante onderwerpen. Dat gebeurt middels de zogenaamde ‘zoekfunctie’ op de homepagina van Hello Talent. De zoekterm leidt tot een zoekresultaat: een overzicht van alle medewerkers die de zoekterm opgenomen hebben in hun Hello Talent profiel. Een zoekterm kan divers gekozen worden; het kan gaan om een talent, kennis, voor- of achternaam, een vroegere werkgever of opleiding uit het verleden, een vakcode enzovoorts.

En tweede doel van Hello Talent is het digitaliseren en optimaliseren van de Ontwikkelcyclus. Fontys ICT-medewerkers vullen hun Hello Talent profiel en werken dit zo vaak zij willen (realtime) bij. In het profiel kunnen medewerkers aangeven op welke manier zij zich ontwikkelen, waar hun talenten en ambities liggen. Gedurende het jaar wordt relevante informatie over de ontwikkeling van medewerkers aangepast/bijgevuld in het Hello Talent profiel. Deze informatie kan als input dienen in de ontwikkelcyclus.

De uitgangspunten

 • Hello Talent is openbaar voor iedereen met een geldig Fontys ICT-account (i-account).
 • In Hello Talent heeft iedere medewerker zijn eigen portfolio, een pagina waarin informatie te vinden is over:
  1. contactinformatie en informatie over de inzetmogelijkheden van de medewerker
  2. waar hij trots op is, wat zijn talenten zijn
  3. welke projecten/rollen hij gaat uitvoeren
  4. wat hij gaat doen aan professionalisering
  5. welke bijdrage hij aan de ambitiethema’s gaat leveren
 • Medewerkers hebben de keuze om onderdelen van hun profiel af te schermen zodat de informatie alleen voor hen zichtbaar is.
 • Medewerkers updaten hun Hello Talent profiel regelmatig en spreken hierover met de people manager (PM) waarbij een goed gesprek belangrijker is dan de tool.

Meer informatie

Voor meer achtergrondinformatie bekijk de pagina's op de Portal Fontys P&O.